Ondervloer

ondervloerWanneer je laminaat gaat leggen is een laminaat ondervloer een echte must. Een laminaat ondervloer zorgt namelijk voor een goede isolatie van je vloer. Niet alleen geluid, maar ook warmte. Met een goede ondervloer hou je alle warmte in de kamer en wordt het hout niet zo koud. Er zijn een aantal keuzes wat betreft ondervloeren voor laminaat.

Thermofelt

Thermofelt is een soort van composiet voor onder het laminaat. Goede thermische isolatie en een goede geluidsisolatie. Wat wel jammer is aan thermofelt is dat het 1 van de duurdere ondervloeren is voor laminaat. Thermofelt is gemaakt van resthout en is dus 100% natuurlijk, niet schadelijk voor mens en dier dus!


Alupete

Alupete is een zeer goedkope optie en kan gerekend worden tot 1 van de goedkopere ondervloeren voor laminaat. Goede isolatie en met 1.2 millimeter absoluut niet dik. Geluidsisolatie is door zijn geringe dikte helaas niet optimaal, niet gebruiken in bijvoorbeeld een appartement, tenzij je ruzie wilt met de onderburen.

Redupax

Redupax is gemaakt voor appartementen en bovenruimtes! Redupax is een zogenaamde geluidsreducerende ondervloer. Hol geluid bij zwevende vloeren neemt enorm af. Top spul, maar voor topkwaliteit betaal je ook iets meer.

Timbermate Exel

Timbermate Exel biedt net als Redupax een goede reductie van geluid. Erg prettig is dat je eigen loopgeluid minder hard ‘weerkaatst’ wordt door de vloer. Timbermate Exel werkt zeer egaliserend en is dus perfect als de betonnen ondervloer niet perfect is.

QuickStep Transitsound Ultra

Zoals de naam van de ondervloer al doet vermoeden is deze Quickstep vloer extreem isolerend. Ieder doorgangsgeluid wordt geabsorbeerd door deze top ondervloer. Geluid in de kamer onder je wordt op die manier beperkt tot een minimum!

Dit zijn een aantal van de meest gebruikte ondervloeren. Er zijn echter nog veel meer ondervloeren die je kan gebruiken. Vraag daarom altijd waar je het koopt welke soort laminaat ondervloer het beste geschikt is voor jouw ruimte!